Bota acne naturligt

Vi har alla försökt hitta sätt för hur vi ska vara fria från acne. Här är några naturliga och inte så naturliga akne-behandlingar som visat sig vara effektiva.

Witch Hazel / Trollhassel

Denna sammandragning kommer från växten med samma namn. Den är allmänt spridd från Nova Scotia i Kanada ned till Texas och Florida. Ånga de spretiga grenarna. Extraktet du får från den tjänar som din sammandragning. Kom ihåg att kyla det ändå. Det som är bra med detta är att det sker naturligt och även den process det har genomgått är allt naturligt. Eftersom trollhassel innehåller alkohol, har den en uttorkande effekt på huden.

Blodstillande medel

Det råder ingen tvekan om att de blodstillande medel vi kan köpa på apoteket också är effektiva. Det finns massor av varianter att välja på med ytterligare ingredienser som främjar bättre hud. Den enda nackdelen är att de kan vara lite hårda på grund av de kemikalier som tillsätts för att producera dem. Använd dem med extra omsorg eftersom de kan torka ut huden.

Huskurer

Kök och finnar är två fiender att kanske inte vara medveten om. Leta i ditt kök för saker som apelsiner och citroner, färsk vitlök och rå potatis.

  • Apelsiner och citroner behöver bara pressas på bomullstussar. Applicera extraktet drabbade områden och tvätta den efter cirka 20 minuter.
  • Färsk vitlök används ännu lättare. Ta bara bort den peeling och gnugga den på ditt ansikte.
  • När det gäller rå potatis, skala dem och gnugga den platta ytan på ditt ansikte.

De naturliga extrakten från dessa frukter och grönsaker kan hjälpa till att minimera rodnad samtidigt som de kan rengöra huden.

Antibiotika

Vid svåra fall kan antibiotika ordineras. Dessa orala läkemedel vidtas för att minska mängden bakterier. De minskar också de irriterande kemikalier som de vita blodkropparna producerar. Slutligen minskar antibiotika koncentrationen av de fria fettsyrorna som finns i talg, samt skapar en anti-inflammatorisk verkan. Kontakta din hudläkare för råd angående rätt antibiotika och dosering.

Tetracyklin är fortfarande den mest utskrivna antibiotika för behandling av akne. Merparten av detta antibiotikum bör tas på fastande mage. Dessutom bör detta inte användas av gravida kvinnor och barn under 9. Vanligtvis är startdosen initialt 500 mg två gånger dagligen och tas kontinuerligt fram till dess att besvären försvunnit.

Erytromycin kommer nära andra och kan förskrivas till gravida kvinnor. Det kan dock orsaka illamående och till och med orolig mage. Jämfört med tetracyklin, som bara kan döda bakterier, har Erytromycin både anti-inflammatoriska och bakteriedödande egenskaper. Dessutom måste detta antibiotikum tas på fylld mage. Du kan diskutera annan möjlig antibiotika med din läkare.

Andra behandlingar

Det finns flertalet krämer som också visat sig effektiva för att behandla finnar. Dessa leder ofta till uttorkning och fjällning. De är dock mer effektiva för att behandla svårare fall. Bensoylperoxid, som säljs under namnet Basiron, är en mycket vanlig och effektiv akne-behandling.